

## **Hay Al-Sharooq International School**

## Shape of the School Day 2019-2020

|       | Kindergarten<br>One | Kindergarten<br>Two | Primary Phase<br>(Grades 1-5)   | Secondary Phase<br>(Grades 6-12) |
|-------|---------------------|---------------------|---|----------------------------------|
| 07:15 |                     |                     | Flag Raising and Anthem (Astroturf)   |                                  |
| 07:30 |                     | Arrival             | Assembly/Form Time (20 mins)  |                                  |
| 07:50 | Arrival             | Period One          | Period One  | Period One                       |
| 08:40 | Period One          | Period Two          | Period Two  | Period Two                       |
| 09:30 | Break (20 mins)     | Break (20 mins)     | Break (20 mins)   | De de l'Elemen                   |
| 09:50 | Period Two          | Period Three        | Period Three  | Period Three                     |
| 10:20 |                     |                     |   | Break (20 mins)                  |
| 10:40 | Period Three        | Period Four         | Period Four   | Period Four                      |
| 11:30 | Lunch (30 mins)     | Period Five         | Period Five   | Period Five                      |
| 12:00 | Story Time          | renourive           | renourive   |                                  |
| 12:20 | Collection and      | Lunch (30 mins)     | Lunch (30 mins)   | Period Six                       |
| 12:50 | Departure           | Period Six          | Period Six  | T CHOU SIX                       |
| 13:10 |                     |                     |   | Lunch (30 mins)                  |
| 13:40 |                     | Story Time          | Period Seven  | Period Seven                     |
| 14:00 |                     | Collection and      | Periou Severi   | Periou Severi                    |
| 14:30 |                     | Departure           | After School Activities (60 mins) or Collection and Departure  Collection and Departure |                                  |
| 15:30 |                     |                     |   |                                  |

- The School Day is split into seven lessons of fifty minutes in both the Primary and Secondary Phases, whilst the Kindergarten follow a slightly shorter day. Kindergarten students depart after a twenty-minute story period at 12:20 for KG1 and 14:00 for KG2.
- Both Morning Breaks and Lunch take place at separate times for the different phases to reduce crowding in the MPH, Astroturf and sports pitches.
- After-School Activities are offered to pupils from Grade One and above each term outside Ramadan, ending at 15:30. At this time, all students should have left the School.
   If a student does not take part in an after-school activity on any given day, he or she should depart the School at 14:30.